Mini-onderzoekje 33: winterse kou

In dit mini-onderzoekje storten we ons op de winterse kou. Nadat we ons bezig hebben gehouden met sneeuw en ijs, warmen we ons op en trekken we onze warmste, meest knusse kleren aan. Veel plezier!

Mini-onderzoekje 33

Als er naar uw gevoel een verschil is, als u bijvoorbeeld het ene alleen zou kunnen zeggen en het andere alleen zou kunnen schrijven, dan kunt u dat zoals gewoonlijk aangeven in het vak ‘opmerkingen’ onder elke vraag.
Twijfelt u of u wel de geschikte persoon bent om deze vragenlijst in te vullen? Geloof mij, dat bent u. Hier leest u waarom ik daar zo zeker van ben: https://taalverhalen.be/veelgestelde-vragen-mini-onderzoekjes/

Alvast hartelijk dank voor het invullen en delen!

Invullen en delen

Hoe meer respondenten verspreid over het taalgebied de lijst invullen, hoe beter natuurlijk. Vul daarom de lijst niet alleen in, maar deel hem ook via zoveel mogelijk kanalen. Wilt u zelf graag onmiddellijk op de hoogte zijn als er een nieuwe vragenlijst verschijnt? Schrijf u dan hier in als vaste respondent.

Om de kaarten voor de Atlas van de Nederlandse standaardtaal en spreektaal vlot te kunnen maken, is het van groot belang dat u de juiste naam opgeeft van de plaats die de grootste invloed heeft (gehad) op uw taalgebruik. Bij de veelgestelde vragen vertel ik waarom dat zo is. Om dat te bereiken, werk ik met drop-downmenu’s. Als u de vragenlijst via pc invult, kunt u de plaatsnaam ook gewoon intikken. Door de drop-downmenu’s lijkt de vragenlijst langer dan ze in feite is. Invullen duurt ongeveer tien minuten, afhankelijk van hoe uitgebreid uw antwoorden zijn.

Als u problemen hebt bij het invullen van het Googleformulier, laat het me dan even weten via het contactformulier. Ik zorg dan wel voor een oplossing.

Alvast hartelijk bedankt voor uw moeite!

Sommige taalkaarten die het resultaat zijn van deze mini-onderzoekjes staan niet alleen op deze website. Taalverhalen heeft ook een webwinkel waar op dit moment het boek Buurtaal en een reeks koffiebekers en wenskaarten met taalkaarten te koop zijn. Later zal het assortiment nog worden uitgebreid.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.