Mini-onderzoekjes

Via onderstaande vragenlijsten, de ‘mini-onderzoekjes’, wil ik achterhalen welke variatie er zit in de gesproken (soms geschreven) taal in Nederland en het Nederlandstalige gedeelte van België.

Belangrijk: ik wil echt àlles weten, daarom richt ik me niet specifiek op standaardtaal, ‘tussentaal’, Poldernederlands of dialect.

Wil je graag deelnemen aan deze mini-onderzoekjes? Klik dan op een van de onderstaande links naar het bijhorende invulformulier. Vertel me alles wat je zegt, ook als dat alleen standaardtaal is, of (ook) dialect, of Fries, of een andere taal. Gebruik je meer dan één woord, geef dan zelf even aan wat het onderlinge verschil is. Dat kan ‘dialect’ versus ‘spreektaal’ zijn, of ‘tegen mijn vrienden’ versus ‘tegen mijn baas’. Jij kunt dat beter beoordelen dan ik.

De resultaten uit die mini-onderzoekjes vind je op deze website terug in de vorm van een taalkaart, een artikel en waar mogelijk als bijdrage voor mijn Atlas van de Nederlandse spreektaal en standaardtaal.

Alle bijdragen zijn welkom! Wil je later nog vragenlijsten invullen? Word meteen vaste respondent, dan krijg je elke nieuwe vragenlijst onmiddellijk in je mailbox.

Nieuwtje: je kunt nu ook in de webwinkel van Taalverhalen koffiebekers en postkaarten kopen met taalkaarten die gebaseerd zijn op jullie antwoorden! Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe producten? Schrijf je dan nu in op de mailinglijst van de taalwebwinkel.

Zelf een vragenlijst invullen? Klik hier voor een overzicht van alle vragenlijsten. Afhankelijk van het doel en het succes, blijven vragenlijsten blijven maximaal 1,5 jaar open staan. Vragenlijsten die ouder zijn, kunnen niet meer worden ingevuld.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.