Taalverhalenpodcast

Dit is de Taalverhalenpodcast, de plek waar je op je gemak naar mijn taalverhalen kunt luisteren. We beginnen de reeks met de columns die ik tussen december 2018 en december 2022 geschreven heb voor VRT Taal en die ik speciaal voor deze podcast heb ingesproken. De link naar de transcripties, eigenlijk de originele columns, vind je in de shownotes bij de aflevering zelf. De teksten zelf staan natuurlijk gewoon hier op de website.

Het is wel de bedoeling dat er behalve die columns ook andere, spiksplinternieuwe en kersverse Taalverhalen bij komen.


Veel luister- en leesplezier!

 • door Miet Ooms
  Een column over het extreme gebruik van extreme woorden, zoals extreem en het verband met de fabel van Aesopus over de jongen die 'Wolf' riep. Klik hier voor de originele tekst op Taalverhalen.be.
 • door Miet Ooms
  Een column over potten en pannen, over pollepels, soeplepels en eetlepels, over koffielepels en theelepels, doeken en kleedjes. Klik hier voor de originele tekst op Taalverhalen.be.
 • door Miet Ooms
  Een column over de jaloezie van een Limburgse op het gemak en de trots waarmee West-Vlamingen met hun dialect uitpakken. Klik hier voor de originele tekst op Taalverhalen.be.
 • door Miet Ooms
  Een column over Vlaams-Nederlandse taal- en cultuurverschillen in het publiek van K3 en bij kandidaat-K3'tjes. Klik hier voor de originele tekst op Taalverhalen.be.
 • door Miet Ooms
  Een column over 'gedomesticeerde', genormeerde, talen versus 'wilde' talen, zoals dialecten, etnolecten, jongerentalen. Klik hier voor de originele tekst op Taalverhalen.be.
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.