Taalverhalenpodcast

Dit is de Taalverhalenpodcast, de plek waar je op je gemak naar mijn taalverhalen kunt luisteren. We beginnen de reeks met de columns die ik tussen december 2018 en december 2022 geschreven heb voor VRT Taal en die ik speciaal voor deze podcast heb ingesproken. De link naar de transcripties, eigenlijk de originele columns, vind je in de shownotes bij de aflevering zelf. De teksten zelf staan natuurlijk gewoon hier op de website.

Het is wel de bedoeling dat er behalve die columns ook andere, spiksplinternieuwe en kersverse Taalverhalen bij komen.


Veel luister- en leesplezier!

 • door Miet Ooms
  Een column over 'gedomesticeerde', genormeerde, talen versus 'wilde' talen, zoals dialecten, etnolecten, jongerentalen. Klik hier voor de originele tekst op Taalverhalen.be.
 • door Miet Ooms
  Een column over varianten in uitdrukkingen, zoals 'pief poef paf' – 'pief paf poef en 'één zwaluw maakt geen zomer / de lente niet'. Klik hier voor de originele tekst op Taalverhalen.be.
 • door Miet Ooms
  Een column over het woordje 'tegoei': wat het allemaal betekent en welke status het heeft in vergelijking met bijvoorbeeld 'goesting'. Klik hier voor de originele tekst op Taalverhalen.be.
 • door Miet Ooms
  Column over het valse nieuws dat de dt-regels versoepeld zouden worden en 'groter als' vanaf nu correct Nederlands zou zijn. De aanleiding was het mediastormpje dat ontstaan was toen de vernieuwde elektronische Algemene Nederlandse Spraakkunst online kwam. Klik hier voor de originele tekst op Taalverhalen.be.
 • door Miet Ooms
  Een column over leestekens, het gezeur hierover en de momenten waarop een komma meer of minder wel het verschil maakt. Verschenen naar aanleiding van mijn boek 'Tot in de puntjes. Praktische leestekengids'. En daar hoort ook een podcast bij! Klik hier voor de originele tekst op Taalverhalen.be.
Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.