Websites over namen

Familienamen, voornamen en naamkunde

Meer weten over familienamen, voornamen en namen in het algemeen? Op deze websites vind je zeker wat je zoekt!

familienaam.be: De website die ik zelf altijd raadpleeg als ik van een familienaam wil weten waar die in Vlaanderen voorkomt. Heel uitgebreid en compleet. Op basis van gegevens van 2008.

Beljike: De digitale versie van de drie belangrijkste familienamenwoordenboeken van België. Je zoekt je familienaam via het zoekvak linksboven. Daarna gebruik je ctrl-f om op de pagina zelf te zoeken.

De familienamenpagina van Marcel Vervloet: Een overzicht van familienamen in België, grotendeels gebaseerd op het Woordenboek van de familienamen van Frans de Brabandere

De familienamenbank van het Meertens Instituut: Deze website gebruik ik als ik de verspreiding en betekenis van een Nederlandse familienaam wil kennen.

Meanings & Distribution of 11 Million Surnames: Amerikaanse site met de verspreiding van meer dan 11 miljoen familienamen over de hele wereld.

De voornamenbank van het Meertens Instituut: De betekenis van Nederlandse voornamen. Met populariteitslijsten van 1880 tot nu.

De namenfluisteraar: De belangrijkste site over namen in het Nederlandse taalgebied. Hoofdzakelijk over voornamen, al komen ook familienamen aan bod. Nederlands, met af en toe een artikel over Vlaamse namen.

Alles over familienamen: De website van prof. dr. Ann Marynissen over familienamen. Prof. Marynissen heeft ook de website familienaam.be ontwikkeld.

Namen en Naamkunde in Nederland en elders: De website van het Meertens Instituut met literatuurreferenties over naamkunde.

Naamkunde.net: Dè website over naamkunde, geschiedenis van de naamgeving en alles wat daarmee samenhangt. Over voornamen, familienamen en plaatsnamen.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.