Websites met taalverhalen en taaltips

Websites met taalverhalen

taaluniebericht.org: Elektronisch tijdschrift van de Nederlandse Taalunie. Met groot en klein nieuws over het Nederlands, interviews, columns, taaladvies, vacatures, aankondigingen, enz.

neerlandistiek.nl: Elektronisch tijdschrift over neerlandistiek. Met allerhande onderwerpen, aankondigingen, vacatures,…

Over Taal: Tijdschrift over taal, tekst en communicatie. Met digitaal archief over de periode 2004-2014.

Taalhelden.org: Website van de Taalunie, gericht op jongeren vanaf 14 jaar. Met taaladvies, taalverhalen over het Nederlands in Vlaanderen, Nederland, Suriname en de rest van de wereld, taalspelletjes, taalkunstenaars en informatie over lezen, schrijven, dialecten, de geschiedenis van het Nederlands enz.

De Taalfluisteraar: Blog met leuke en interessante weetjes over het Nederlands en andere talen.

Literatuurgeschiedenis.nl: Nederlandse literatuurgeschiedenis, met in de marge ook taalgeschiedenis.

De Taalprof: Blog over grammatica.

De taalpassie van Milfje Meulskens: Waarom alle taal mooi is en iedereen gelijk heeft. Over taalnormen, taalpolitiek, stijl en passie.

De taaljournalist: Website van Gaston Dorren, auteur van onder meer Taaltoerisme en Lingo.

Steven Delarue: Blog van Gentse taalonderzoeker Steven Delarue, over (tussen)taal en onderwijs.

Goestingintaal.com: Website van Sofie Begine, met informatie en oefeningen over de Vlaamse spreektaal, bedoeld voor anderstaligen die Nederlands leren.

De Taalsector: Digitale nieuwsbrief van en voor de taalsector in de Lage Landen en daarbuiten. Met nieuwtjes, publicaties, evenementen, vacatures, enz.

Tussen reclame- en tussentaal: Blog over een onderzoek naar het gebruik van tussentaal in de reclame.

Taaladviessites

taaladvies.net: De taaladviessite van de Nederlandse Taalunie.

woordenlijst.org: Het Groene Boekje online.

e-ANS: De Algemeen Nederlandse Spraakkunst online.

De Taaltelefoon: De taaladviesdienst van de Vlaamse Overheid. Bereikbaar via mail, telefoon en het contactformulier op de website.

De taaldatabank van de VRT: Databank van VRT-taaladviseur Ruud Hendrickx, met taaladviezen, informatie over de spelling van buitenlandse eigennamen en geografische namen.

Het Genootschap Onze Taal: De grootste taalvereniging van Nederland heeft een eigen taaladviesdienst. Telefonisch bereikbaar. Leden kunnen ook het contactformulier gebruiken.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.