Mini-onderzoekje 36: wat spullen, wensen en kleinigheden

Dit mini-onderzoekje bevat de vragen van vragenlijst 1, 2, 4, 8 en 10. Hiermee wil ik extra gegevens verzamelen om de oudste taalkaarten in een nieuw, degelijker jasje te steken.

Mini-onderzoekje 36

Als er naar uw gevoel een verschil is, als u bijvoorbeeld het ene alleen zou kunnen zeggen en het andere alleen zou kunnen schrijven, dan kunt u dat zoals gewoonlijk aangeven in het vak ‘opmerkingen’ onder elke vraag.
Twijfelt u of u wel de geschikte persoon bent om deze vragenlijst in te vullen? Geloof mij, dat bent u. Hier leest u waarom ik daar zo zeker van ben: https://taalverhalen.be/veelgestelde-vragen-mini-onderzoekjes/

Alvast hartelijk dank voor het invullen en delen!

Invullen en delen

Hoe meer respondenten verspreid over het taalgebied de lijst invullen, hoe beter natuurlijk. Vul daarom de lijst niet alleen in, maar deel hem ook via zoveel mogelijk kanalen. Wilt u zelf graag onmiddellijk op de hoogte zijn als er een nieuwe vragenlijst verschijnt? Schrijf u dan hier in als vaste respondent.

Om de kaarten voor de Atlas van de Nederlandse standaardtaal en spreektaal vlot te kunnen maken, is het van groot belang dat u de juiste naam opgeeft van de plaats die de grootste invloed heeft (gehad) op uw taalgebruik. Bij de veelgestelde vragen vertel ik waarom dat zo is. Om dat te bereiken, werk ik met drop-downmenu’s. Als u de vragenlijst via pc invult, kunt u de plaatsnaam ook gewoon intikken. Door de drop-downmenu’s lijkt de vragenlijst langer dan ze in feite is. Invullen duurt ongeveer tien minuten, afhankelijk van hoe uitgebreid uw antwoorden zijn.

Als u problemen hebt bij het invullen van het Googleformulier, laat het me dan even weten via het contactformulier. Ik zorg dan wel voor een oplossing.

Alvast hartelijk bedankt voor uw moeite!

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.