Word vaste respondent!

Hulp gezocht!

Heb je de atlas bekeken, en vind jij de kaarten even boeiend als ik? Heb je de indruk dat er op sommige kaarten iets ontbreekt? Heb je al eens een vragenlijst hiervoor ingevuld en vond je dat wel leuk? Of heb je het nog niet gedaan, maar wil je het graag eens proberen?

Taalkaarten zijn pas mooi en boeiend als ze door zoveel mogelijk mensen uit zoveel mogelijk regio’s zijn ingevuld. Hoe meer respondenten uit de meest uiteenlopende regio’s, hoe completer en preciezer de variatie in beeld komt. Daarom ben ik altijd op zoek naar nieuwe respondenten. Je kunt natuurlijk altijd gewoon Twitter en Facebook in de gaten houden en hopen dat je alle oproepen ziet. Maar het voordeel van een groep vaste respondenten is dat elk mini-onderzoekje zeker door een aantal geëngageerde mensen wordt ingevuld, en dat elke kaart een vaste basis heeft. Hoe groter de groep respondenten, hoe steviger die basis en hoe beter de kaart wordt. En het verhaal dat erbij hoort.

Wil je graag meebouwen aan deze taalatlas? Vind je taalvariatie de moeite waard om er enkele keren per jaar vijf tot tien minuutjes tijd aan te besteden? Meld je dan hier aan als vaste respondent. Je beslist zelf of je op de hoogte wil blijven van nieuwe online publicaties van resultaten. Meestal zullen dat kaarten zijn. Je mailadres dienst enkel voor nieuwe oproepen voor vragenlijsten. Ik heb immers net zoveel hekel aan ongevraagde nieuwsbrieven en andere spamonzin als jij.

Ben je dan verplicht om letterlijk ELKE vragenlijst in te vullen? Absoluut niet. Ik stuur je een bericht als er een nieuwe enquête klaar staat (of als er een nieuwe kaart klaar is), en daar blijft het bij. Erewoord. Je kunt je trouwens ook op elk moment weer uitschrijven (wat ik natuurlijk niet hoop).

Ik doe mee

Van harte welkom!

Print Friendly, PDF & Email

Reactiemogelijkheid is gesloten