Mini-onderzoek 6: Taal op websites

Dit nieuwe mini-onderzoek heeft als thema Taal op websites. Het opzet is anders dan de vorige keren: deze keer wil ik graag weten welke invloed de taal op websites heeft op het online koop- en bestelgedrag van mensen.

Doelgroep

Vermeldt u email adres als u Paypal accepteerdIedereen die online wel eens iets bestelt, online op zoek gaat naar informatie over bedrijven in de dienstensector of online informatie over winkels en producten zoekt. Leeftijd en taalkundige interesse of opleiding heeft geen belang. Deel deze enquête dus gerust met je kinderen, je ouders, vrienden, familie, kennissen, collega’s, …

Opzet

Een inschatting maken van het belang van het taalgebruik op commerciële websites. Het gaat hier dus niet over persoonlijke blogs of profielen op sociale media of over e-mails en andere correspondentie. Om die inschatting zo correct mogelijk te maken, zouden zoveel mogelijk mensen met een zo uiteenlopend mogelijk profiel (leeftijd, opleidingsniveau, beroep, interesse in taal) de enquête moeten invullen.

Opgelet

  • Je vult de enquête het beste in op een pc of een tablet. De enquête bevat namelijk enkele schermafbeeldingen met tekst, maar intussen is gebleken dat die teksten slecht leesbaar zijn op het scherm van een smartphone. Het is uiteraard wel de bedoeling dat je de tekst kunt beoordelen. Helaas kan ik de grootte van de schermafbeeldingen niet meer aanpassen. Ik heb wel een link voorzien naar een grotere afbeelding, en dat werkt doorgaans goed op een wat groter scherm. Wacht wel lang genoeg tot de afbeelding volledig is geladen.
  • De enquête is opgesteld als google-formulier. Intussen blijkt dat in versie 9 van Internet Explorer en ouder er problemen zijn om die enquêtes in te vullen. Gebruik dan een andere browser (Chrome, Firefox of Safari) of upgrade Internet Explorer naar de meest recente versie. Als ook dat problemen oplevert, neem dan contact op via het formulier. Ik bezorg je dan een exemplaar van de enquête dat je in Excel kunt invullen en terugsturen.

Naar Mini-onderzoek 6:   Taal op websites: vragenlijst

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Nou, dat viel reuze mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *