Taalonderzoek

Vragenlijsten

Voor mijn eigen taalonderzoekjes publiceer ik geregeld nieuwe vragenlijsten, waarin ik peil naar uw taalgebruik, woordgebruik, taalkennis of attitude tegenover taal. Doorgaans monden die resultaten uit in een taalkaart, waarop de variatie in het Nederlands – standaardtaal en spreektaal – zichtbaar wordt. De woordkaarten vormen samen de digitale Atlas van de Nederlandse standaardtaal en spreektaal. Maar om goed gevulde kaarten te kunnen maken, heb ik veel gegevens nodig uit het hele taalgebied. Daarom ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe respondenten die deel willen uitmaken van mijn vaste netwerk.

Voordelen als vaste respondent:

  • je krijgt elke nieuwe vragenlijst meteen in je mailbox. Je beslist zelf of je die wil invullen en wanneer. Een vragenlijst blijft doorgaans enkele maanden beschikbaar.
  • als je dat wil, krijg je als eerste artikels en kaarten op basis van gegevens uit de enquêtes in je mailbox. Zo blijf je op de hoogte van de resultaten van de mini-onderzoekjes.

Meedoen?

Dus: wil je af en toe eens een taalenquête invullen? Voor de wetenschap, de taalatlas of gewoon voor de lol? Schrijf je dan nu in als respondent. Wil je op de hoogte blijven van taalnieuwtjes en verse taalartikels? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief.

Wil je zelf een enquête lanceren of ken je er een die hier nog niet tussen staat? Neem dan even contact met me op. Als het onderwerp te maken heeft met het Nederlands, het taalgebruik in het Nederlandse taalgebied, taalvariatie en/of meertaligheid, deel ik ze op mijn Facebookpagina en Twittertijdlijn, met telkens enkele honderden volgers.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.