Mini-onderzoekje 15: snoep, drank en ouders

Over snoep valt veel te vertellen. Daarom gaan ook de eerste zes vragen in het vijftiende mini-onderzoekje over bekende snoepjes. Daarnaast wil ik nog enkele andere dingen van u weten: hoe u de dingen noemt waaruit u koffie of thee drinkt en hoe u uw vader en moeder noemt.

Via de knop hieronder komt u bij de vragenlijst. Hoe meer respondenten verspreid over het taalgebied de lijst invullen, hoe beter natuurlijk. Vul daarom de lijst niet alleen in, maar deel hem ook via zoveel mogelijk kanalen.

Om de kaarten voor de Atlas van de Nederlandse standaardtaal en spreektaal vlot te kunnen maken, is het van groot belang dat u de juiste naam opgeeft van de plaats die de grootste invloed heeft (gehad) op uw taalgebruik. Om dat te bereiken, werk ik met drop-downmenu’s. Als u de vragenlijst via pc invult, kunt u de plaatsnaam ook gewoon intikken. Door de drop-downmenu’s lijkt de vragenlijst langer dan ze in feite is. Invullen duurt ongeveer tien minuten, afhankelijk van hoe uitgebreid uw antwoorden zijn.

Als u problemen hebt bij het invullen van het Googleformulier, laat het me dan even weten via het contactformulier. Ik zorg dan wel voor een oplossing.

Alvast hartelijk bedankt voor uw moeite!

Binnenkort kunt u de taalkaarten die het resultaat zijn van deze mini-onderzoekjes niet alleen zien op deze website. Taalverhalen opent een webwinkel waarin in eerste instantie een reeks koffiebekers met taalkaarten te koop zullen zijn. Later zal het assortiment nog worden uitgebreid. Als u op de hoogte wil blijven, kunt u zich alvast inschrijven op de mailinglijst van de webwinkel.

Mini-onderzoekje 15

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.