Websites over namen

Familienamen, voornamen en naamkunde

 

Meer weten over familienamen, voornamen en namen in het algemeen? Op deze websites vind je zeker wat je zoekt!

familienaam.be: De website die ik zelf altijd raadpleeg als ik van een familienaam wil weten waar die in Vlaanderen voorkomt. Heel uitgebreid en compleet. Op basis van gegevens van 2008.

De familienamenbank van het Meertens Instituut: Deze website gebruik ik als ik de verspreiding en betekenis van een Nederlandse familienaam wil kennen.

Meanings & Distribution of 11 Million Surnames: Amerikaanse site met de verspreiding van meer dan 11 miljoen familienamen over de hele wereld.

De voornamenbank van het Meertens Instituut: De betekenis van Nederlandse voornamen. Met populariteitslijsten van 1880 tot nu.

De namenfluisteraar: De belangrijkste site over namen in het Nederlandse taalgebied. Hoofdzakelijk over voornamen, al komen ook familienamen aan bod. Nederlands, met af en toe een artikel over Vlaamse namen.

Alles over familienamen: De website van prof. dr. Ann Marynissen over familienamen. Prof. Marynissen heeft ook de website familienaam.be ontwikkeld.

Namen en Naamkunde in Nederland en elders: De website van het Meertens Instituut met literatuurreferenties over naamkunde.

Naamkunde.net: Dè website over naamkunde, geschiedenis van de naamgeving en alles wat daarmee samenhangt. Over voornamen, familienamen en plaatsnamen.

Belgian surnames: De digitale versie van de drie belangrijkste familienamenwoordenboeken van België. Helaas niet zo gebruiksvriendelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Reactiemogelijkheid is gesloten